Monday, 25 November 2013

Blog lama

Assalammualaikum,

Selama 1 tahun mencari,akhirnya jumpa juga blog lama..-_-
cutemushroom.blogspot.com
Itulah blog lama saya.Rasa membosankan baca blog lama aku....sangat boring..Saya harap blog ni tak membosankan seperti yang lama punya>.<Ok,sekarang nak post.

Jumpa lagi dalam blog saya ini.Bye

KAWAN

Assalammualaikum,
Hari ni ramai jumpa kawan-kawan dekat shopping mall.Sebarnya jumpa 3 orang je.....tapi sekurang-kurangnya jumpa juga kan?Yang pertama di depan kedai gunting rambut.Kedua,ketika saya hendak masuk,dia keluar.Yang ketiga,sebenarnya dia bukan kawan saya pun.Dia cuma budak yang saya kenal semasa jaga kelas....Memang nakal betul budak kelas tu.Budak SKEMA.

Ok,selamat tinggal.Pastikan tidur awal.

Saturday, 23 November 2013

GILA

Hai,hari ni rasa gila.Saya rasa gila pastu jadi gila dan jumpa kawan gila dan jadi semakin gila.Saya jumpa orang gila dan saya tak suka orang gila.

Harap awak faham

Wednesday, 20 November 2013

Iphone 5C

Asalammualaikum,
Ali:Ayah,nak iphone 5C
Ayah:Tunggu keputusan UPSR keluar dulu.
Ali:Okey ayah!

Hari keputusan UPSR.......
Ali:Ayah,Ali dapat 5A.
Ayah:Kalau macam tu, tak boleh iphone.
Ali:Kenapa?
Ayah:Sebab Ali tak dapat 5C.Kalau dapat 5C baru ayah bagi.
Ali:-_________________-

Haha,kalau ayah korang macam tu korang nak tak?Mestilah nak kan.Tapi,ayah siapalah yang seperti ayah ali ni.Kalau kita nak mestilah kena dapat semua A.Memang bertuah sapa yang ada ayah macam tu.

Itu jelah.Saja nak tulis lawak.Bagi ceria sikit blog ni(entah-entah tak meriah langsung)-__-Ok,bye bye!

Monday, 18 November 2013

Pusheen the cat

Assalammualaikum!

Sapa tak kenal kucing ni?Kalau tak kenal,kenal dia.Dialah pusheen!My favorite cat.I love it.>.<


 Tengok betapa comelnya kucing ni.
 Saya mahukan patung ni.Comel!Cute!Kawaii!Gwiyomi!

Itu jelah yang saya mahu kongsikan.
Goodbye!^_^

Thursday, 14 November 2013

Assalammualaikum.

Sorry sebab lama tak tulis blog.Sibuk walaupun nak cuti esok.
Pejam mata,buka mata dah hari terakhir sekolah.Memang banyak kenangan manis disekolah.Seperti;
1.Pergaduhan kawan-kawan aku dengan lelaki.?(Saya tak bergaduh sebab nak cakap dengan budak lelaki kelas saya pun malu,ni nak gaduh)
2.Tengok wayang seram sambil bergosip.Ya,saya suka bergosip dan gosip itu kawan saya.
3.Hari kokurikulum yang banyak kisah.

Tu jelah yang saya ingat.Rindunya nak tinggalkan kawan-kawan selama 6 minggu.Budak tahun 6 pula mungkin takkan jumpa.Ramai yang menangis kerana tidak dapat 5A.Ada yang ketuk kelapa banyak kali,menangis sehingga ramai kena pujuk.Walaupun begitu,saya akan sokong korang semua.

Friday, 1 November 2013

Kisahku yang boring agaknya



 Assalamuilaikum!Hari ni duduk dekat rumah je....Sepatutnya pergi sebuah majlis tetapi ada perkara yang tidak diundang menghalang saya hendak pergi majlis tu.


 Semalam makan makanan laut.....Banyak pula tu saya makan.Diet?Malas nak diet.Tak salahkan jadi gemuk.Esok sekolah.Mlas nak pergi.Bukan belajar pun tapi nak gosip dengan kawan-kawan.
Inilah saya dan kawan saya.Muka sama sampai cikgu pening siapa saya?Kalau orang luar mesti tanya,"Adik-beradik ke?""Kembar ke ni?"Jika jawab bukan mesti balas "kenapa muka sama?"

 Itulah saja nak tulis.Mungkin petang nanti entri baru.Selamat tinggal.^_^