Friday, 18 April 2014

20 April yang ditunggu-tunggukan

Assalamualaikum!

Korang baca je tajuk entri ni mesti hendak tahu apa yang ditunggu-tunggukan.Betul dak?

Thursday, 17 April 2014

La la la la

Assalamualaikum.

 Hari Khamis tu,main badminton dekat gelanggang bola tampar.Gila kan?Perempuan lawan lelaki. 8 perempuan vs 4 lelaki

Friday, 11 April 2014

6 Hari ceria & 1 hari yang.......

Assalamualaikum^___^

Tajuk entri kali ini tentang cerita yang berlaku selama seminggu.

5 April:Shopping puny lama.Beli tiga buah novel.Banyak kan?RM 20 + RM 3.90(diskuan) +RM 14=RM 37.90..Mahal juga

6 April:My birthday^______^ Facebook 5 orang ucap happy birthday dan disekolah 8 orang.....Hmmmm,sikit juga.

Promote blog lagi?!


Assalamualaikum!

 Hari nak promote blog lagi.......apa salahnya buat sesuatu benda dua kali?Baiklah,ini ialah blog yang saya follow:

Tuesday, 8 April 2014

NOVEL

Assalamualaikum

 Hari ini hendak cerita tentang novel yang kami tulis.Saya menulis novel yang bertajuk.........Sebenarnya tidak ada tajuk lagi.Hendak fikir tentang tajuk novel selepas siap novel.Ini sebahagian daripada cerita yang sudah ditulis:

 Raisyah berada di depan Sekolah Baru Zanil.Sekolah lamanya.Dia memasuki sekolah itu dengan perasaan yang gembira.Dia tidak sabar untuk melihat keaddan maljis reunion itu.Adakah seperti dulu?

 "Raisyah!"tiba-tiba seorang memanggil dia.Raisyah menoleh untuk melihat siapa yang memanggil dia."Irdina.Sudah lama kita tidak berjumpa."Raisyah berkata.Kawan baiknya,Irdina muncul didepannya.Irdina hanya tersenyum.Dia mengajak Raisyah untuk pergi ke dewan.

 Apabila tiba di dewan,kelihatan ramai orang berkumpul."Wei,awak semua!Raisyah datang."Irdina menjerit.Dengan sekelip mata,mereka menghurungi Raisyah."Wah,tidak sangka Raisyah tidak berubah lagi.Tetap comel seperti dulu."seorang daripadanya berkata sambil mencubit pipi Raisyah

 "Hei,mestilah saya comel seperti dulu."Raisyah berkata.Mereka semua ketawa."Memang semua tidak berubah,tetap nakal,terbaik dan cool"Irdina berkata.Memang tidak akan berubah kelas mereka ini.

Bersambung....

 Itulah sebahagian daripada novel says.Jika ada salah,tolong komen ya?Saya akan memperbaikinya.
Baiklah,setakat ini sahaja entri saya.

Salam Sayang....
AFIQAH

Monday, 7 April 2014

SUKAN

Assalammualaikum,

 Hari nak ceirta tentang sukan.Sepanjang bulan April ada sukan,sukan,SUKAN!Rumah merah(kinabalu) akan berusaha sungguh-sungguh untuk tewaskan rumah kuning(tahan).Cikgu 2 kali 5 dengan budak-budak rumah tahan.Menghina rumah kinabalu.What?!Berani cikgu hina rumah kinabalu. >:( Mentang-mentang selalu dapat nombor satu,nak belagak.Tapi,saya pasti juara untuk merentas desa ialah rumah kinabalu.Rumah Kinabalu sentiasa menang dalam merentas desa berturut-turut.

Baiklah,itu saja pada hari ini.