Thursday, 31 December 2015

Part 1:i-KUPS

Assalamualaikum..hohohoho.Fiqah ada cakap kan nak buat entri khas?So inilah dia >.<

 Biasalah sekolah baru,dapat senarai barang keperluan and bila beli tudung labuh...........

Me:Takkan nak beli tudung ni............Besar kut.

Balik rumah cuba pakai tudung tu.

'Eee...perlu ka pakai tudung.Dah la besaq, susah nak seterika nanti.Bla bla bla bla...........'


Dan hari yang ditunggu-tunggu tiba juga.Tengok sekeliling...

'Awat dia tu boleh pakai tudung segi tiga.Tak acilah.'

Thursday, 24 December 2015

Maulidur Rasul Kali Ke-2

Assalamualaikum ^___^

Lama x menaip rasanya...Siapa sangka,tahun 2015 kita sambut 2 kali Maulidur Rasul.SubhanAllah...hebat bukan.

Sunday, 6 December 2015

Friday, 4 December 2015

FIXI~Perosak minda

Assalamualaikum.....Korang semua pernah jumpa buku FIXI?Sekarang ni,buku ni semakin banyak dikeluarkan

Wednesday, 2 December 2015

Movie,Buku & Cuti

Assalamualaikum.

Woo,banyak juga habuk kat blog ni.Sat nak tiup.Fuh.......

Hehe,tak pasti nak cerita pasal apa..Well,Fiqah baru je habis tengok movie Detective Conan 19 semalam......

Tuesday, 17 November 2015

Tamatnya Kehidupan Di Sekolah

Assalamualaikum!

Hahaha,Fiqah dah balik setelah menyerbu bilik Cikgu Aziz kelmarin dan hari ni.

Esok MAC sekolah.Well,Fiqah tak tau pulak hari ni keputusan UPSR keluar.Tapi,tahun ni,sintok 26 orang jer....Batch Fiqah still the best. ^.^

Selepas PAT,kehidupan agak krik-krik.Boleh kata Fiqah tidoq dalam kelas banyak kali...Well,banyaklah benda jugak berlaku


  1. Majlis Kokurikulum(MAKO)
  2. Inpection Perdana(pengawas lelaki masuk aspuri)
  3. Jamuan 1 Ikram(birthday Wan Aisyan)
  4. House Relay
  5. Karnival Sukan(muka burn teruk giler)
  6. Tengok movie time kelas BI
  7. Minggu Penghayatan Islam(MPI)

Friday, 16 October 2015

Wednesday, 14 October 2015

Wednesday, 16 September 2015

Penang,Mu Tunggu i-KUPS Datang!-Part 1

Assalamualaikum dan salam satu Malaysia!Well,kelmarin merupakan Hari Malaysia tapi tak meriah langsung

Okey,back to the topic.Pada 27 Ogos yang lulu,1 Ikram,1 Ihsan dan 2 Ikhlas telah mengadakan lawatan ke Pulau Pinang(jer pun)

So,went to 3D art museum and Taman Botani

Tuesday, 14 July 2015

Pabila Syawal Semakin Hampir......

Assalamualaikum,semua!!!!So,tulat dah raya.Maksudnya,Ramadhan akan habis tidak lama lagi. :(

Friday, 26 June 2015

Sambutan Hari Guru 2015

Assalamualaikum semua!Hari ni Fiqah nak cerita pasal peristewa yang berlaku pada 17/6/2015......

Friday, 12 June 2015

Ikhtilat?!Apa Benda Tu?

Assalamualaikum.Memandang esok Fiqah akan balik asrama(bye bye semua)Fiqah nak cerita pasal Ikhtilat

Wednesday, 10 June 2015

Bergenanng Air Mataku.....

Assalamualaikum!!!Petang tadi,Fiqah baru sahaja selesai membaca buku Menunggumu Di Pintu Syurga

Tuesday, 9 June 2015

Dia.....Wanita Istimewa

Assalamualaikum!!Siapakah wanita yang dikatakan istimewa itu?Well,orang itu adalah.............

Saturday, 6 June 2015

Just Bored.....

Assalamualaikum...Kalau korang tak nak baca pun tak pa...sekadar entri merapu.

Monday, 1 June 2015

APA?!

Assalamualaikum,semua.Tadi bukak facebook dan ternampak ni........

Lang.....Langkawi(Part 2)

Assalamualaikum.Yeah,kita berjumpa lagi.

 Okey,sambung cerita kelmarin.....Fiqah tengok kanan dan ternampak....
PULAU DAYANG BUNTING!!!!

Saturday, 30 May 2015

Lang.....Langkawi

Assalamualaikum!Hello!Salut!Ni Hao!Konichiwa!
Korang nak tahu Fiqah pi mana kelmarin????Jeng,jeng,jeng,jeng.......

Saturday, 2 May 2015

Apabila KB Menghilang...

Assalamualaikum.What will happen when your leader suddenly fall sick?Does your life goes havoc?

Thursday, 30 April 2015

Friday, 20 February 2015

Eh,Gatalnya!!Meluat Dibuatnya....

Assalamualaikum!Apa khabar semua yang singgah blog Fiqah ni?Harap-harap semua sihat. Hari ini Fiqah hendak cerita tentang....IKHTILAT kat sekolah Fiqah.

Sunday, 15 February 2015

Bosan Bosan Bosan.....

 Aku membuka fb,tiada langsung cerita menarik.Kawan-kawan semua tak online.Hanya ada budak lelaki sahaja.Fuh,aku membuka blog pula.Tiada entri terbaharu daripada kawan-kawan.Selepas itu,ku menaip www.youtube.com.Aku menonton video yang sama berulang kali.Ini semua disebabkan kebosanan.

 Kelmarin,aku tonton Big Hero 6,hari ini hendak tonton Maleficent.Aku menutup laptop dan membuka TV pula.Cerita yang sama.Fuh,bosan betul cuti kali ini.Ingatkan seronok dapat keluar dari asrama.Tetapi,sangkaan ku meleset.Aku dilanda bosan yang teramat.

 Kerja sekolah hampir siap,tetapi ku berasa amat malas untuk menyiapkannya.Tiada semangat.Hendak main dengan kucingku,dia sedang tidur dengan nyenyaknya.Kalau hendak tidur,tidak boleh juga.Tidak ada rasa mengantuk.

 Aku menuju ke dapur pula.Dibuka peti ais yang tidak beberapa besar itu.Aku mengambil sebiji macaron dan beberapa biji coklat.Lantas aku makan sehiingga habis.Aku mengambil 6 keping buskut pula.Aku menyumbat satu per satu dalam mulutku.

 Argh,ingin saja aku menjerit.Ingin hilangkan rasa bosan dengan apa?Tidur,makan,baca buku semua telah dibuat.Rasa bosan ini masih tidak boleh hilang.

TAMAT.

Friday, 13 February 2015

Thursday, 29 January 2015

Kisah di i-KUPS(Part 3)

Assalamualaikum semua!Fiqah sudah kembali. ^______^ Baiklah,Fiqah nak sambung balik...

Saturday, 24 January 2015

Monday, 12 January 2015

Saturday, 10 January 2015

Bukan Semua Perempuan Macam Itu!!

 Assalamualaikum.Mesti kebanyakan orang bila buka fb,keluar isu tentang konsert k-pop tu.

Thursday, 8 January 2015

Kucing sesat >.^

Assalamualaikum.Hai semua.Beberapa hari yang lepas,Fiqah terjumpa seekor kucing.
Tapi ni bukan kucing tu,Fiqah ambil dari google

Tuesday, 6 January 2015

AKU suka MerapU!

Assalamualaikum!Hari ini hendak merapu...


Korang semua pi rumah syida,aku pi tolong mak aku.Haa,seronoklah.Aku nak jumpa Zulfa,Chubby dan Wan.Nak tanya khabor.Mereka tak selalu on fb bila Fiqah on.Chubby pulak tak da fb.Fiqah nak tahu diorang masuk sekolah mana?Wan masuk SMJ ayah aku kata.

 Tengok gambor diorang,gaya sakan.Kalau aku,tudung hitam,baju simple dan seluar jeans atau slack.Malas nak fikiq nak pakai baju apa.Fiqah gaya sakan waktu raya jer.....Budax laki,selfie boleh jer,orang nak tangkap gambar tak bagi.Pastu,semua putih belaka.Pompuan jer.

 Alya masuk SMJ gak.Nampaknya Amanholic bersama.Fiqah ngan orang lain.Bukan mereka berdua.Sedih la jugak.Fiqah ngan Aini,Iman dan Husna.Percayalah,Fiqah akan akward dengan diorang.Biasalah mereka mulut murai,aku.................Wan dan Alya pun sama,tapi aku tak rasa akward.Korang buat baik-baik PT3.Fiqah nak korang masuk SBPI KP jugak.Tak kira!!!!!

 Well,Fiqah tengah tunggu pakej lawan dan hadiah misteri!Esok akan sampai rasanya.Wan dan Alya dah dapat kan?I know lah.Rasanya korang dah habis baca.WAAAA,bosan,bosan,bosan>_< bila sekolah nak mula ni >.< Fiqah tadi tengok tv,Goshop.Tengok pemerah jus.Sedap Fiqah tengok.Sampai lupa nak tengok Jodoh!Fadlan Hazim.....

 Dan Fiqah sudah ada INSTA+afiqahkamal2002  Sekarang,diorang duk post,tukar profile photo jamuan tadi.Hmp,dah dua kali buat reunion.Orang tunggulah 3 tahun lagi ke,5 tahun lagi ke.Baru best rasanya.

 Well,bye!!Sayonara.Selamat tinggal!!!

Monday, 5 January 2015

Sibuk Bzzzzzz........

Assalamualaikum semua >_<

 Hoho,kelmarin tak sempat nak tulis.Hari sebelum pun sama.Well,Belate Happy Birthday to Nabi Muhammas SAW