Thursday, 10 March 2016

SPM..........

Assalamualaikum!

Hoho...walaupun SPM dah lama dah keluar result,baru hari ni Fiqah dapat cerita pasai SPM sekolah Fiqah.

Well.....13 orang yang dapat semua A...Ibu bapa semua menangis kegembiraan...

Tapi,Fiqah ada cerita yang telah berjaya menyentuh hati Fiqah

Tahun 20**,SBPIKP

Rouhul namanya tak silap Fiqah.Dia dapat semua A...So,dia naiklah pentas ambik result.Tiba-tiba, dia lari pi belakang pentas dan menangis.

WHY???

Sebelum ambik result tadi, dia ziarah kubur mak ayah dia dulu...

Cuba bayangkan,first time masuk asrama,mak ayah ada.Ambik result PMR,mak ayah ada,Time ambik result SPM,tiada siapa pun.

Nak luah rasa gembira kat sapa?Nak menangis dengan sapa?Nak peluk sapa?Sapa yang nak naik pentas dengan kita?

Tahun ni dah ada mak form 3 meninggal.Al-Fatihah.Time PT3 nanti,tak dak ibu yang doakan dia.

Kesimpulannya,mati ajal rahsia tuhan.Tiada sesiapa tahu bila tiba masanya untuk meninggalkan bumi ini..